Acomiadament com a Regidor

El treball fet per l’Ajuntament aquests 4 anys ha estat positiu per la ciutat i, al meu parer, la tasca feta pel GM d’ICV també ha estat positiva. Hem actuat des de la nostra identitat com a esquerra verda i nacional, tot fent avançar l’aplicació del nostre programa des de la nostra corresponsabilització com a membres del govern municipal, en funció de l’acord signat el mes de juliol de l’any 99.

Això ho hem fet des de les nostres responsabilitats municipals, amb les nostres propostes davant els temes que s’han plantejat i amb la nostra participació en els projectes de ciutat. Hem contribuït, amb el nostre treball, en els temes generals que afecten la ciutadania i on el municipalisme té molt a dir. Tot això amb l’objectiu i amb la voluntat de millorar la nostra ciutat.

Malgrat haver estat un mandat complicat, al fer balanç tinc, tenim, la satisfacció de la feina feta, de la feina ben feta. El nostre equip municipal ha actuat amb coherència, defensant les propostes escrites y presentades a la ciutadania a les eleccions del 99, prioritzant sempre els interessos dels colomencs i el futur de la nostra ciutat.

Vull dir-vos que ha estat un honor haver treballat per la meva ciutat com a regidor i una satisfacció haver-ho fet des dels equips de govern i amb tots vosaltres. Vull que sabeu que, gràcies a vosaltres, gràcies a la vostra ajuda, m’he sentit molt còmode en el desenvolupament de les meves tasques. Gràcies a tots.

Avui cal fer valoracions polítiques sobre aquests darrers quatre anys, però per sobre de tot això la sessió d’avui té un alt contingut emotiu, de companyerisme. És per a mi una sessió plena d’emocions, de sensacions i de sentiments. Diversos regidors no continuaran el pròxim mandat, entre ells el regidor que us parla.

En aquest mandat complicat, que deia abans, he tingut l’ajuda inestimable dels meus companys de grup, que sempre han estat al meu costat fent-me un cop de ma en les meves obligacions com a portaveu. Sense ells, sense la seva sinceritat, la seva opinió, el seu suport, el seu consell i la seva amistat no haurien estat possibles moltes de les activitats i posicionaments que hem pres com a grup. La nostra unitat i el nostre compromís amb el programa d’ICV han fet possible aquest balanç positiu al qual em referia abans. Gràcies Loli, Gràcies Ferran, Gràcies Marga.

He estat regidor en dues etapes d’aquest Ajuntament. La primera, al 79 amb el primer ajuntament democràtic (alguns companys d’aleshores encara sou aquí). Vaig viure el dinamisme i la participació d’una ciutat que volia transformar-se, la il·lusió d’uns regidors i d’unes regidores que volien fer-ho tot i ràpid, les dificultats de les normes que ens impedien en uns casos i ens retardaven, en d’altres, les nostres decisions. Però sobre tot recordo que, malgrat les discrepàncies, existia una gran voluntat de treure la ciutat cap endavant. Van ser anys d’entusiasme i em sento molt orgullós d’haver ajudat a la construcció de la democràcia municipal.

La segona etapa que he viscut com a regidor va començar l’any 87 fins ara, i és l’etapa més coneguda i propera pels que som aquí. Sempre he procurat posar per davant de tot els interessos de la ciutat, ser coherent, fer el que penso i el que dic. No sé si sempre ho he aconseguit, però almenys ho he intentat.

Us demano, a tots vosaltres que disculpeu els meus errors i que em perdoneu si us he ferit amb alguna de les meves actuacions. Ha estat sense voler. Vull agrair als treballadors de la casa la seva col·laboració i la seva dedicació, sense ells hauria estat impossible canviar Santa Coloma. En el mateix sentit, vull també transmetre el meu agraïment i la meva salutació als representants dels mitjans de comunicació.

Us desitjo, a tots vosaltres, amics i companys, el màxim d’encert en les vostres responsabilitats, i el millor a la vostra vida personal. Sabeu que em teniu a la vostra disposició. Moltes gràcies per tot i ben segur que ens tornarem veient per Santa Coloma, per la nostra ciutat.”