Paraules a l’acte d’homenatge a Lola Solis

Organitza: Associació de Dones de Singuerlin, Grup de Dones Artemis i Amigues de Lola Solis. 18 de novembre al Centre Cívic de Singuerlín

Dolors Solis ha estat, al llarg de la seva vida, un exemple de militància comunista i de compromís amb els seus ideals.

En la clandestinitat portava activitats relacionades amb l’aparell de propaganda clandestina del partit i feia rutllar màquines, com les vietnamites, per fer octavetes.

Amb la legalització del Partit Socialista Unificat de Catalunya, la Lola va assumir la secretaria política de l’Agrupació de Singuerlín i va ser elegida membre del Comitè Local, que era l’òrgan de direcció del partit a Santa Coloma, en la Primera Conferència realitzada el desembre del 1977. El 1979 va formar part de la candidatura del PSUC a les primeres eleccions municipals democràtiques després de la dictadura.

Va tenir les idees clares en els moments difícils de la ruptura del PSUC, els anys 1981 i 82, i Lola va optar per l’opció del Partit dels Comunistes de Catalunya. Membre del Comitè Central el 1982 i del Comitè Executiu el 1988, des d’on va poder treballar per les seves conviccions feministes al assumir, dins de la direcció del PCC, la responsabilitat de la Dona a nivell nacional.

Va representar el PCC en diverses eleccions. Candidata a les eleccions generals de 1986 i a les de 1989, on anava la número 2 per Barcelona. I candidata també a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1992 amb el número 9.

No només va portar a terme les seves idees comunistes en el marc de l’organització del partit, sinó que també les va desenvolupar amb el contacte amb la gent i participant en entitats com el Casal d’Amistat amb Cuba “Jose Sánchez” o el Consell de la Gent Gran. Cal fer menció especial a la seva tasca dins la Federació de Pensionistes i Jubilats de CC.OO.

Lola no t’oblidarem.