Lliurament dels Premis “Ciutat de Santa Coloma”

Arxiu del Servei de Premsa de l’Ajuntament. Foto Josep Cano.

Iniciem avui, amb aquest sopar, la primera entrega dels Premis Anuals “Ciutat de Santa Coloma”, i ho fem tenint que desitjar un ràpid restabliment al nostre Alcalde, Lluís Hernández, que no pot assistir, a pesar del seu desig i de la seva gran il·lusió per aquest acte, per estar al llit malat.

La entrega del Premis Ciutat de Santa Coloma està emmarcada en L’Hivern 88, en les Festes de Santa Coloma que tradicionalment celebrem en el mes de desembre, i que connecten amb la tradició de la nostra ciutat i amb la realitat catalana, És aquest mes de desembre, per tant, un bon mes per fer ciutat, i els Premis Ciutat de Santa Coloma van en aquesta direcció.

Que ningú cregui que són uns premis competitius. No. Tampoc estan dotats econòmicament. Són uns premis de reconeixement a tasques desenvolupades i a l’entrega, individual o col·lectiva, en pro de la nostra col·lectivitat. Són uns premis que tenen vocació d’il·lusionar al nostre teixit social, d’incidir en el treball de tots cap el futur. Volem que, amb el pas dels anys, el Premis Ciutat de Santa Coloma siguin una fita anual i les entitats i els ciutadans facin propostes, convertint la tasca del Jurat Cívic en una tasca difícil, a la vegada que tots serem conscients del gran treball que per Santa Coloma es desenvolupa quotidianament. Volem convertir-los en un esdeveniment tradicional i esperat pels colomencs.

Aquests premis tenen unes bases que han estat aprovades pel Ple de l’Ajuntament, després d’un procés d’elaboració en que han participat entitats i persones vinculades al treball ciutadà que van assistir a una reunió convocada a tal efecte, així com diversos departaments municipals.

Les Bases preveuen la constitució d’un Jurat Cívic compost per representants municipals i per representants del món cívic de la nostra ciutat. El Jurat Cívic d’enguany ha estat composat per les següents persones:

LLUÍS HERNÁNDEZ (President), JOSEP Mª CORRAL (Vicepresident), REMEI MARTÍNEZ, ANTONI FOGUÉ, CARLES VIÑAS, MONTSE CASCANTE, JOAN DE SUCRE, RODOLFO DEL HOYO, JOSEP Mª TORRENS, ANTONI JAUMANDREU (PEPONIO), DOLÇA GARCÍA, VICENS LLORCA, FRANCESC DE PAULA.

Aquest Jurat ha deliberat i ha fallat els Premis, que ha ratificat el Ple de l’Ajuntament, precisament ahir, tal i com correspon a la primera institució de la nostra ciutat. Tres són les modalitats, que no categories jerarquitzades, dels Premis que avui entreguem.

1. A la persona o entitat que hagi desenvolupat una labor continuada en pro de la ciutat. (El guardó és una reproducció en metall del Cap Foguer Ibèric, obra de l’escultor colomenc Miquel Compte).

2. A la persona o entitat que hagi realitzat una activitat destacada al llarg de l’any.

3. A la persona o entitat que hagi desenvolupat una tasca important a favor de la promoció exterior de la ciutat.

El guardó de les modalitats B i C és una reproducció en fang de la Deessa Tanit, feta per la ceramista colomenca Margarida Pedragosa.

I, sense més preàmbuls, passen a fer-ne lliurament en aquest entranyable acte cívic que estem realitzant avui.

♦ Premi Ciutat de Santa Coloma a la labor continuada en pro de la Ciutat a ASPANIDE.

♦ Premi Ciutat de Santa Coloma a l’activitat destaca de l’any a Joan Guerrero.

♦ Premi Ciutat de Santa Coloma a la promoció exterior de la ciutat al Grup de Biologia.

Intervenció com a Tinent d’Alcalde Ponent de Cultura