Acte de Presentació de Ferran Saro com a Cap de Llista per les Municipals de 1999

22 de gener de 1999. Teatre Sagarra,

Estem aquí, a l’escenari, els membres del Grup Municipal d’Iniciativa-Verds elegits a les darreres eleccions municipals. Els regidors i les regidores que el composem som:

Marga Dordella, Lluis Hernández, Andreu Banús, Loli Gómez, Rafael Mendoza, Pepi Sánchez, Manolo García, Conxi Villaverde, Manolo Merchán, Tomás Lorenzo, Ferran Saro -el nostre cap de llista que presentem avui a la ciutat- i qui us parla, portaveu del grup municipal, Chema Corral.

Som tots i som els mateixos que vam prendre possessió el 17 de juny de l’any 95. Tots junts hem treballat aquests quatre anys aportant les nostres propostes i opinions, fent, des del diàleg i el respecte mutu, un treball d’equip al servei de la nostra ciutat.

Som el cinquè grup de l’esquerra transformadora des de que es va instaurar la democràcia municipal, és a dir, des de que es va acabar amb els ajuntaments franquistes. És bo dir-ho ara i avui i reconèixer la tasca desenvolupada per altres companys, quan estem a punt de commemorar els 20 anys d’ajuntaments democràtics.

El nostre compromís amb els ciutadans és el programa amb el qual vam concórrer a les eleccions. El grau de compliment d’aquest programa és alt i positiu. La gestió desenvolupada des de les nostres responsabilitats, però també des de tot l’equip de govern, presenta un balanç satisfactori que ha millorat la nostra ciutat.

Hem participat en l’equip de govern amb corresponsabilitat. Hem estat protagonistes dels canvis que s’han anat fent a Santa Coloma, treballant i sent rigorosos en els nostres compromisos i, a la vegada, hem mantingut el nostre propi perfil, generant propostes polítiques i fent del contrast d’opinions programàtiques l’eix del debat polític i ciutadà.

Iniciativa per Catalunya-Verds ha jugat un paper cabdal en la transformació de Santa Coloma. I ho hem fet des de la nostra presència a la ciutat i des de la nostra participació en el govern municipal durant 20 anys, aportant les nostres idees i els nostres esforços.

És bo que, de forma estable, Santa Coloma continuï governada per les forces progressistes, treballant plegats per solucionar els grans reptes que tenim plantejats.

És bo també per a la ciutat que IC-V sigui forta, que el protagonisme i el pes polític de l’esquerra transformadora sigui decisiu per tal de guanyar la Santa Coloma del segle XXI, amb Ferran Saro d’alcalde.

Intervenció com a portaveu del grup Municipal d’ICV