Santa Coloma a la recerca d’una nova identitat

“Santa Coloma a la recerca d’una nova identitat” és el primer llibre publicat per Chema Corral. Escrit al llarg de l’any 2000, va ser presentat el 22 de febrer de 2001 al Centre Cultural de Can Sisteré, amb la participació de Carlos Quesada, en representació de Semilunio Editorial; d’Antoni Batista, prologuista del llibre; i dels diputats Joaquim Nadal i Joan Saura.

El llibre està composat per set capítols: Santa Coloma de Gramenet en la cruïlla cap el futur; Un tren s’ha perdut, l’altre està arribant; Vertebrant la ciutat; Equilibrem la ciutat; La ciutat solidària; La ciutat del Benestar; i l’epíleg. El completen el pròleg, una presentació i una relació d’articles publicats per l’autor sobre temes tractats al llibre.

“Santa Coloma a la recerca d’una nova identitat” és un assaig sobre la ciutat fet al llindar del canvi de segle. Són moments en què la ciutat, que encara té reptes per assolir, comença a rebre immigrants extracomunitaris i a avançar decididament en la societat del coneixement.

Opinions i articles publicats a la premsa:

Lluís Benvenuty. Josep Maria Corral ha escrito un libro sobre la identidad de Santa Coloma. La Vanguardia 21 de febrer de 2001.

Jaume P. Sayrach. El llibre de Chema Corral. El Punt. 22 de febrer de 2001.

Albert Fabà. Un llibre oportú. El Punt. 27 de febrer de 2001.

Eva M. Gómez. Cent planes per fer un parèntesi en la gestió diària. El Punt. 27 de febrer de 2001.

Salva Redón. L’esquerra de l’esquerra. Fòrum Grama. Núm. 50. Juny de 2001.

Rodolfo del Hoyo. Chema Corral, una apuesta por el futuro. Revista de verano 2001.

Luís Zaurin. La immigración marca el futur de Santa Coloma. La Veu del Carrer (revista de la FAVB). Gener-febrer de 2002.

Si esteu interessats en el llibre podeu posar-vos en contacte a través de la següent  adreça electrònica: contacte@chemacorral.cat