Santa Coloma: la riba esquerra

“Santa Coloma: la riba esquerra” és el segon llibre publicat per Chema Corral. Va ser presentat el 3 d’abril de 2008 a la Biblioteca Central de Santa Coloma de Gramenet, amb la participació de Joan de la Vega, editor de l’Esguard; Salva Redón, vicepresident de l’Associació Colomenca de Literatura; i de Joan Botella, catedràtic de Ciència Política i de l’Administració de la UAB i prologuista del llibre.

El llibre està composat per una setantena d’articles d’opinió de l’autor, agrupats en set capítols: La ideologia; La ciutat en majúscules; La ciutat en verd; La cultura; Ciutat Viva; La ciutat de les persones solidàries; Més enllà de la ciutat. El completen el pròleg, una presentació i un enunciat d’altres articles publicats per Chema Corral sobre Santa Coloma.

“Santa Coloma: la riba esquerra” és una selecció d’articles publicats, entre 1977 i el 2008, a diferents mitjans de comunicació nacionals i, majoritàriament, locals. La seva temàtica és diversa, però, preferentment estan centrats a Santa Coloma.

Aquest llibre serveix per visualitzar la transformació que ha viscut la ciutat des de la perspectiva d’en Chema Corral i el paper transcendental que ha jugat l’esquerra transformadora -en especial el PSUC i ICV- , a més de la societat civil organitzada en entitats i col·lectius diversos, fins als primers anys del segle XXI.

Opinions i articles publicats a la premsa:

Chema Corral. Esquema intervenció a l’acte de presentació de Santa Coloma: la riba esquerra. 3 de abril de 2008.

Isabel Martínez. Entrevista a Chema Corral. L’esquerra ha fet transformar la ciutat. El Punt. 10 d’abril del 2008.
(Hi ha una errada al presentar a Chema Corral com a ex regidor d’ICV-EUA, ja que quan es va fer aquesta coalició per primera vegada, a les municipals de 2003, Chema ja no es va presentar)

Salva Redón. Santa Coloma: la Riba esquerra. Una cruïlla entre la memòria i la història. fòrumgramaweb.com. Primavera del 2008

Pere Ferreres. Chema Corral desde la izquierda. Setmanari Sóc. Del 27 de juny al 3 de juliol de 2008.

A. Prada. Santa Coloma:la riba esquerra. Revista de Verano. 2008.

Siscu Sánchez. Santa Coloma: la riba esquerra. Tramesa Municipal. Núm. 53. Novembre de 2008

Si esteu interessats en el llibre podeu posar-vos en contacte a través de la següent  adreça electrònica: contacte@chemacorral.cat